Info för publik

Välkomna att besöka Gränsträffen i Arvika som arrangeras första helgen i Augusti varje år på Arvika flygplats, Westlanda.

2020 har vi publikdagar på Fredag den 31/7 kl 12:00 -17:00 samt Lördag den 1/8 kl 10:00 - 17:00

Gränsträffen är en av Sveriges största uppvisningar av modellflyg. Deltagande piloter visar upp och flyger sina modeller som kan vara skalamodeller av en historisk förebild, en egen variant av en befintlig modell eller en helt egen kreation.

Träffen har normalt ett flertal Jet-drivna modeller, som drivs av en riktig jetturbin i miniatyr och ger ett mycket autentiskt ljud. Andra modeller drivs av metanol- eller bensinmotorer eller eldrift.

Vi visar även upp drönare som man flyger "FPV - First Person View". Det sitter då en liten kamera på drönaren som sänder en live-video till piloten som styr genom att se vad kameran visar i ett par anpassade glasögon.

För de som har en radiostyrd bil så kanman ta med den och köra på vår bana för off-road bilar. Banan är anpassad för skala 1:8, men det går att köra även med mindre bilar. Medlemmar i klubben finns på plats för att hjälpa till.

Vi har en enkel kafeteria med bl.a hamburgare, korv och kaffe.

Kom och stöd Arvika modellflygklubb och beundra våra tillresta piloters byggen och flygskicklighet!

Arvika Flygplats, Westlanda

Uppdaterad: 12 JUN 2019 09:32 Skribent: Dennis Aregarn